Het perfecte interieur

Voor iedereen is het begrip perfect interieur anders. Maar wat zijn tips die voor bijna elk interieur gelden? Dat lees je in ons artikel.

Het begin

Eerst ga je opzoek naar inspiratie. Dit kan je doen met het lezen van woon tijdschriften of het bezoeken van de woonboulevard bij jou in de buurt. Ook online zijn er vele blogs over te lezen dus inspiratie genoeg! Vervolgens kun je het uitknippen of uitprinten en op een moodboard plakken. Dit maakt het overzichtelijke welke spullen en welke ruimtes bij elkaar passen. En zo vorm je een beter beeld voor het gewenste interieur.

Het vervolg

Vervolgens ga je aan de slag met het kleurenpallet. Hierbij bepaal je niet alleen welke kleuren je wil maar ook of je gebruik gaat maken van motieven in de kleuren. Als je de basis rustig houd kun je veel accessoires kwijt. Bij een bonte mix staat dat niet zo volgens de interieur experts. Er zijn ook verschillende apps die je hierbij kunnen helpen. Vervolgens kies je de woonstijl. Ga je voor landelijk en rustiek of ga je juist uitpakken met een robuust uiterlijk. Medewerkers in de winkel kunnen je hierover inlichten. Maar er zijn ook verschillende ontwerpers die aan huis komen en samen met jou aan de slag willen gaan. Zij kunnen het beeld met jou visualiseren en zo kan jij rustig denken of het allemaal wel zo mooi word als dat het in je hoofd zit. Met tips en tricks kunnen zij jou helpen het ideaal beeld te creëren.

Het eind in zicht

Nu je de keuzes gemaakt hebt kun je beginnen bij de basis materialen en benodigdheden. Deze kun je alvast gaan halen of thuis laten bezorgen. Let wel op dat je inrichting praktisch blijft. Vooral een vloer wil je zo onderhoudsvriendelijk hebben maar de keuken natuurlijk ook. Een beetje meer betalen en er langer van kunnen genieten is onder aan de streep het goedkoopst. Ook kan een ontwerper met jou een 3d voorstelling maken voordat het interieur veranderd gaat worden. Hierin worden de materialen al visueel ingedeeld en ga je ook een lichtplan ontwerpen. De juiste belichting is zeker zo belangrijk omdat dit de finishing touch is.